Spisa Smaker minskar fotavtrycket på miljön

nov 4, 2019 | Nyheter

Spisa Smaker är störst i Europa på färska ekologiska örter i kruka. Nu ersätter företaget plasten i krukan med material från naturen och minskar därmed sitt fotavtryck på miljön. ”Vi vill ständigt utvecklas”, säger företagets vd Jonna Hansson som berättar att en omställning i företagets samtliga växthus nu pågår för att skapa nya möjligheter för både verksamhet och hållbarhetsarbete.
Det är en växtfiberbaserad lösning som ersätter den tidigare plastkrukan och det plastbrätte som örterna distribueras i ersätts av papp.

”Alla företag har ett miljöansvar och våra kunder kan lita på att vi tar vårt på största allvar. Vi tittar på hela vår verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv – från odlingen av våra ekologiska örter till emballagen vi använder. Allt för att hitta nya smarta lösningar som dels följer marknadens efterfrågan men också minskar vårt avtryck på miljön”, säger Jonna. Lika självklart som det är för Spisa Smaker att alltid erbjuda marknaden välsmakande och ekologiskt odlade kryddor och sallater av högsta kvalitet är det att utveckla en verksamhet som är hållbar, både ur ett ekonomiskt-, socialt- och miljömässigt perspektiv.

”Vår största miljöutmaning ligger i att framställa ekologiska produkter med minsta möjliga klimatpåverkan på ett kostnadseffektivt sätt. Vi står fortfarande inför stora utmaningar, men vi känner att vi har kommit en bra bit på vägen. Steg för steg flyttar vi fram våra positioner mot en ännu mer hållbar och klimatsmart produktion”, säger Jonna Hansson.

Vill du veta mer om Spisa Smakers miljöarbete?
Besök Spisas hemsida spisa.se

OM SPISA SMAKER
Spisa Smaker odlar och marknadsför färska örter och sallater för att kunna erbjuda Europas konsumenter smakrika matupplevelser året runt. Vi är störst i Europa på färska ekologiska örter i kruka och finns i dag på sju europeiska marknader. Spisa startades 1995 i Belgien av agronomen Ulf Jonsson. På den svenska marknaden har vi varit KRAV-certifierade sedan år 2000 och hör hemma i Påarp, Skåne.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE