THAIBASILIKA

Thaibasilika

Upplev thaibasilikans kryddiga, fruktiga ton med en distinkt aniskaraktär i asiatisk matlagning, både i wok, soppor, currygrytor och sallader. Dessutom har thaibasilikan en ton av sötma vilket gör att den kan lyfta desserter till en helt ny nivå.

Skötselråd

Förvara

Förvara våra örter på en ljus plats i köket. Sorterna Koriander, Dill, Persilja , Gräslök och Bladpersilja mår bäst i kylskåpet. Det gör även våra Sallater . Sallaten kan ställas i ett glas med vatten inne i kylen och så plockar du det du vill ha. Köper du våra Flowpack så kan alla sorter med fördel förvaras i kylskåp.

Vattna

Dina örter mår bäst av en fuktig; inte våt jord. Vattna underifrån så att rötterna med egen kraft får suga upp det vatten de behöver. Ställ gärna på ljus plats men var lite försiktig med att ställa allt för nära ett varmt element.

Skörda

Väljer du att klippa bort bladmassan från torven för att kompostera torven kan du förvara den avklippta bladmassan i kylskåp i en burk med lock. Den håller sig då fräsch i flera dagar. Dill och Koriander är sorter med en känsligare bladmassa och bör därför användas relativt snart efter att du köpt hem dem.

Historik

Thaibasilikan är en het och kryddig favorit i det asiatiska köket. Står det basilika i ett asiatiskt recept kan du nästan alltid utgå ifrån att det är den asiatiska varianten du ska använda.

Kocken tipsar

Thaibasilikan har en lätt karaktär av lakrits och passar till wok- och curryrätter och gifter sig bra med asiatiska smaker som kokosmjölk, ingefära, jordnötter och lime. Den ger också en spännande dimension till desserter. Prova den tillsammans med glass nästa gång du ska bjuda på dessert. Thaibasilikan tillsätter du mot slutet av matlagningen, då smakar den som mest.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE