SPISA Smaker har fått kvitto på vår höga kvalitet i en undersökning gjord under våren av oberoende företaget InQuality.
-Undersökningen visar att SPISAs färska örter håller betydligt längre än andra på marknaden. Uppmätta värden visar på mellan 20-50% längre hållbarhet, vilket är jätteroligt, säger Joel Nordström, försäljnings-, och marknadschef på SPISA. Hållbarhetsanalyserna gjordes på Basilika, Timjan och Koriander under perioden v.16-21 2023. Produkterna inhandlades i dagligvarubutiker och har därefter förvarats under konsumentlika förhållanden, fortsätter Joel.
-Det visar tydligt att vårt konsekventa och långsiktiga kvalitets-, och hållbarhetsarbete faller mycket väl ut. All vår odling är både ekologisk och KRAV-godkänd. Dessutom odlas alla våra örter helt utan plastkruka, vilket gör att vi sparar upp emot 100 ton plast årligen, säger Joel. -Vi känner att det är viktigt att bidra till miljön och det är därför otroligt stimulerande att vi faktiskt kan göra en bra sak utan att tumma på kvaliteten. -Produktutveckling pågår ständigt för att hitta nya sorter, bättre odlingsförutsättningar och ny teknik. Vi vill gärna ligga i framkant och möta framtiden med rätt förutsättningar och bli lite bättre hela tiden. Även om vi nu har fått ett kvitto att vi är bäst-i-test av InQuality, avslutar Joel med ett leende.