Örtbuljongen i en ramen är det viktigaste för att få ett ultimat resultat. Lägg till lite svamp i olika former och du har en både god och lätt rätt. Fungerar utmärkt även om man skulle vilja addera kött, då rekommenderar jag en nattbakad fläsksida. Buljongen kan man göra själv eller köpa färdig som blandas ut med vatten enligt recept på förpackningen.
Ingredienser:
1 1/2 l grönsaksbuljong
250g strimlad blandad svamp
2 msk japansk soya
1 msk sesamolja
2 msk miso
2 msk ingefära
80 gr körsbärstomater
1 tsk rörsocker
1 kruka SPISA Koriander
1 kruka SPISA Körvel
1 kruka SPISA Gräslök
1 tsk senapsfrön
50 gr röd paprika
1 tsk sesamfrön
150 gr äggnudlar (ramen nudlar)
2 medelstora vårlökar
2 löskokta ägg (kan uteslutas)
1 tsk chili flakes (mer ger starkare ramen)
Gör så här:
Värm buljongen tillsammans med Japansk soya, chili flakes, sesamolja, miso, ingefära, rörsocker och senapsfrön. Lägg i nudlar, böngroddar, körsbärstomater, strimlad paprika samt vårlök och värm i ca 3 minuter. Skär örterna grovt och lägg ner dem tillsammans med ett halvt löskokt ägg per person. Rör om och servera direkt.