Grillad flankstek smaksatt med rimmade örter

feb 7, 2023 | Vilda Kocken

Rimmade örter är en favoritsmaksättare hos mig då de funkar nästan till allt. Till och med till desserter! Lite lättrimmad basilika och citronmeliss är grymt att toppa en kladdkaka med. Detta kan man göra med alla typer av örter och de kan användas både i kalla och varma rätter. En smaksättare av rang som funkar både till kött, fisk, fågel och grönsaker.
Servera denna rätt med dina favoritgrönsaker, ett kryddsmör eller någon god sås. Man kan grilla flanksteken på en grill eller steka i en stekpanna. Har du en saltsten så blir det magiskt gott att skära tunna skivor av flanksteken och baka dem i ugnen eller bränna av dem med en brännare.

Ingredienser:
500 g flankstek
1 kruka SPISA Koriander
1 kruka SPISA Basilika
1 kruka SPISA Timjan
1 saltsten eller 1/2 dl grovsalt

Gör så här:
Hacka örterna grovt och lägg dem på en saltsten eller på grovsalt i ca 10-20 minuter.
Skiva flanksteken i ca 2 cm tjocka skivor. Ta bort ca hälften av de rimmade färska kryddorna från saltet. Lägg bitar av flanksteken på saltstenen eller saltet tillsammans med resterande örter. Låt ligga i ca 20-30 minuter. Ju tjockare skivor desto längre tid på saltet. Flanksteken kan förberedas hel och bör då ligga ca 45 min-1 timme. Kom ihåg att vända flanksteken då och då. Stek eller grilla flanksteken snabbt eller bränn av på båda sidor direkt på saltstenen med en brännare.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE