Lyxig frukostmacka med blå Coleslaw och oregano

feb 7, 2023 | Vilda Kocken

En god macka gjord utomhus på hällen/grillen eller i stekpannan. Har du inte tunnbröd så funkar det bra med tortilla bröd eller libabröd. Använda ditt favoritkött eller något vegetariskt alternativ.

Ingredienser:
4 st mjukt Tunnbröd (Norrländskt)
400 gr flap steak
2 msk smör
salt och peppar.
90 gr ruccola
2 mogna skivade avocados
1-2 skivad tomat
2 msk rostade Sesamfrön
1 dl riven amerikanska cheddarost eller din favoritost.
1/2 kruka SPISA Dragon att garnera med

Blåbärsmarinad

Gör gärna blåbärsmarinaden dagen innan, då blir den som bäst!
100 gr blåbär
2 dl långfil
1/2 kruka SPISA Mynta
1 tsk salt
1 msk socker

Gör blåbärsmarinaden så här:
Blanda samma allt i en bunke och låt mogna i några timmar i kylen.

Blå Coleslaw

150 gr strimlad rödkål
1 msk rökt paprika
1 kruka SPISA Oregano
1 msk senap
1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl creme fraiche
1 msk majo
1 tsk rökarom

Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser utom rödkålen som strimlas fint eller rivs. Blanda ner rödkålen i blandningen och låt stå gärna 1 dag i kylen innan du serverar den.

Dax att göra mackan:
Salta köttet lätt och låt det ligga i några minuter innan du lägger ner det i blåbärsmarinaden. Tag upp köttet och torka det med en handduk eller ett papper så att så mycket av marinaden som möjligt försvinner.
Stek därefter köttet på medellåg värme. Vänd hela tiden. Ös köttet då och då med smör/talg. När köttet uppnått rätt temperatur skall det vila i en ren kökshandduk. Skiva därefter tunt och montera din macka.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE