Magisk Svampsallad

aug 24, 2022 | Vilda Kocken

4-6 personer

Denna rätt är både färggrann och fantastisk god. En otroligt flexibel rätt som fungerar både med svart- eller grönkål. Ta svampen du har hemma eller den du tycker bäst om.
Vill du få en dimension till i rätten så friterar du lite grön/svart kål och lägger på toppen.

Ingredienser
150 g hackad grönkål
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
2 msk olja
6-8 små kokta delikatesspotatisar
1/2 kruka SPISA dill
1 dl ajvar
1 dl créme fraîche
1/2 kruka gräslök
1 msk ättika
1 msk socker
2 krm salt
250 g svamp (champinjoner eller portabello fungerar bäst)

Gör så här:
Börja med att skiva svampen tunt. Lägg den i en bunke och tillsätt socker och salt. Låt ligga i några minuter tills svampen börjar släppa vätska.
Hacka gräslök och blanda tillsammans med ättika och svampen låt den stå i några minuter.
Dela potatisen och hacka dillen, blanda samman. Blanda créme fraîche och ajvar.
Fräs snabbt grönkålen med olja och solroskärnorna i en stekpanna och salta.
Blanda i svampen, den strimlade vitkålen med potatisen. Blanda ner ajvarröran.
Lägg upp på ett fat och toppa med den frästa grönkålen.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE