4-6 personer
Denna rätt är både färggrann och fantastisk god. En otroligt flexibel rätt som fungerar både med svart- eller grönkål. Ta svampen du har hemma eller den du tycker bäst om.
Vill du få en dimension till i rätten så friterar du lite grön/svart kål och lägger på toppen.
Ingredienser
150 g hackad grönkål
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
2 msk olja
6-8 små kokta delikatesspotatisar
1/2 kruka SPISA dill
1 dl ajvar
1 dl créme fraîche
1/2 kruka gräslök
1 msk ättika
1 msk socker
2 krm salt
250 g svamp (champinjoner eller portabello fungerar bäst)
Gör så här:
Börja med att skiva svampen tunt. Lägg den i en bunke och tillsätt socker och salt. Låt ligga i några minuter tills svampen börjar släppa vätska.
Hacka gräslök och blanda tillsammans med ättika och svampen låt den stå i några minuter.
Dela potatisen och hacka dillen, blanda samman. Blanda créme fraîche och ajvar.
Fräs snabbt grönkålen med olja och solroskärnorna i en stekpanna och salta.
Blanda i svampen, den strimlade vitkålen med potatisen. Blanda ner ajvarröran.
Lägg upp på ett fat och toppa med den frästa grönkålen.