Örtig Tempura

aug 22, 2022 | Vilda Kocken

Här kommer mitt grundrecept på tempura. Vill du experimentera så testa att byta ut rismjölet mot till exempel kikärtsmjöl eller mandelmjöl. Endast fantasin sätter stopp.

Ingredienser
1 dl vetemjöl
2 msk rismjöl
1 msk majsmjöl
1 dl majsstärkelse
2 krm örtsalt (se recept)
1/2 kruka koriander (eller din favoritört)
1 dl öl
1/2 dl vatten
1 ägg
350-400 g valfria grönsaker att fritera

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser samt örterna i en bunke rör sakta ner ölen och ägget tills du fått en jämn smet. Låt stå i några minuter innan du friterar. Kom ihåg att vispa om ordentligt innan du doppar ner grönsakerna.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE