Pulled Selleri

aug 22, 2022 | Vilda Kocken

4-6 personer

Rotselleri har jag i nästan alla mina grytor, buljonger, soppor och såser. Det är en perfekt smakhöjare. Har du tid så kan jag rekommendera dig att att torka den, mal ner tillsammans med salt så har du gjort ditt egna sellerisalt.

Den här rätten kan man baka i ugn, på grillen eller som min favorit – direkt på glöden.
Du slår in rotsellerin i bakplåts- eller grillpapper eller har den i en lergryta. Jag bakar min under kolbädden. Trixet med denna rätt är att hålla låg temperatur under lång tid.

Ingredienser
1 medelstor rotselleri
4 msk skirat smör, talg eller olja
1 msk salt
1 kruka SPISA timjan
1 kruka SPISA oregano
1 dl av din favorit BBQ sås (eller Kolad kålrabbi bbq chutney, kika in recept här)

Gör så här:
Slå på ugnen på 120-140°.
Slå in sellerin i bakplåtspapper eller lägg den i lergrytan tillsammans med salt, matfett och grovhackade örter.
Baka i ugnen i 6-9 timmar beroende på hur hög temperatur du har på ugnen.
Ta ut sellerin ur ugnen. Dra isär den försiktigt med två gafflar och slå på BBQ såsen och toppa gärna med färsk koriander. Servera den direkt med tortillabröd och din favorit SPISA sallad och dressing.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE