Skaldjurspasta i vitlöksbuljong med örter

feb 7, 2023 | Vilda Kocken

Vitlöksbuljong med örter går att använda som smaksättare till allt möjligt eller bara dricka den som den är. Receptet är på 2 liter så frys gärna in buljongen som pastan kokas i. Tänk bara på att den innehåller gluten efter pastakoket. Använd den som smaksättare i en sås eller när du kokar musslor eller en nyfångad fisk. Servera gärna med en aioli och kanske picklad fänkål.

Ingredienser:
1 msk bra olivolja
100 gr hackad spenat
1-2 hela färska jalapeños
ca 300 gr färsk pasta
1/2 L vitlöksbuljong
100 g riven parmesan
1 kruka SPISA Basilika
250 gr plommontomater
1 msk balsamvinäger
1 knippe SPISA Körvel att dekorera med
300 gr blandade skaldjur efter tycke och smak

Vitlöksbuljong:
1-2 st hel vitlök
2 msk bra olivolja
2 L vatten
1 nypa rörsocker att smaka av med.
1 kruka SPISA Dill
1/2 kruka SPISA Persilja

Gör vitlöksbuljongen så här:
Dela hela vitlöken rakt av och rosta den på medeltemperatur i stekpanna tills den får färg.
Slå sedan på vattnet och lägg i örterna. Låt sjuda i 45-60 minuter smaka av med salt, peppar samt farinsocker.

Gör Skaldjurspastan så här:
Dela och hacka tomaterna grovt. Låt dem svetta i olivolja på låg temperatur. Slå på balsamicovinäger och vitlöksbuljong och låt koka in tills tomaterna har finfördelats. Slå på mer buljong om det kokar in för mycket. Tomaterna skall bli krämiga i konsistensen.
Hacka basilika och spenat och lägg i. Koka pastan snabbt i vitlöksbuljongen med det extra vattnet. Sila av och spara vätskan. Klicka i smöret i tomatsåsen och vänd därefter ner pastan, skaldjuren och den riven parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och garnera med lite körvel och basilika.

Det här receptet är skapat i samarbete med Vilda Kocken.

Följ oss för de senaste recepten.

SPISA SMAKER AB

VEDELÖVSVÄGEN 7, 253 53 PÅARP

TEL +46 422 27 150

ÖPPET HELGFRIA VARDAGAR KL 08.00 - 17.00

KONSUMENT@SPISA.SE