En klassisk rätt i bakad form med örter serveras i en öppen tortilla med dina favorittillbehör.
Ingredienser:
2 kg fläskkarré eller kotlettrad
2 msk rökt paprika
2 msk spiskummin
2 msk mald svartpeppar
2 msk rörsocker
1 tsk salt
1 kruka SPISA Oregano
1 kruka SPISA Timjan
33 cl torr cider
2 dl Ört-BBQ-sås (Recept här)
Till servering:
8 tortillabröd
100 gr blandad sallad
1/2 dl sambal
1/2 dl Ört-BBQ (Recept här)
2 hackade tomater
2 st hackade avocado
1 dl picklad saltad rättika och svamp. (Recept här)
1 kruka SPISA Koriander
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Blanda de torra kryddorna med fint hackad timjan och oregano och gnid in köttet. Häll över Ört-BBQ såsen och smörj in köttet. Tillaga i mitten av ugnen ca 6 tim. Låt den gärna vila i 10 minuter innan du ”gafflar” (tar sönder) den. Servera pulled pork på en öppen tortilla med med tillbehör som du själv vill ha.